Lid worden?

Nu u op deze pagina beland bent vraagt u zich waarschijnlijk af waarom u, of hoe u, lid kunt worden.

Iedere vogelliefhebber begint met een of twee koppeltjes, een gezelschapsvolière of een vogeltje in een kooitje. Waarschijnlijk vraagt u zich af wat u moet zoeken bij fanatieke vogelliefhebbers. Wees gerust, de meest fanatieke vogelliefhebber is begonnen net als u.

Er zijn ook mensen die niet begrijpen dat vogels in "gevangenschap" worden gehouden. Men vindt dat vogels vrij moeten zijn en dat vinden gelukkig onze leden ook wel. Maar we moeten ook eerlijk zijn; het is een lust voor het oog om een volière te bekijken met mooie vogels. Glad in de veren en blakend van gezondheid. Dagelijks voorzien van goede voeding en vers water. Vogels die het niet naar hun zin hebben zullen zich niet snel voortplanten. Ook behoeden vogelliefhebbers door de kweek in gevangenschap vele soorten van het uitsterven. Immers als er in gevangschap veel gekweekt wordt, zal de wildvang uit de natuur afnemen. Tevens zijn er al met succes diverse soorten in het wild uitgezet, waar deze door menselijk ingrijpen al uitgestorven waren. Indien er niet een buffer in gevangenschap zou zijn geweest, waren deze vogels voor het nageslacht verloren gegaan.

Bedenk echter dat vogels houden ook nogal wat tijd en aandacht vergt. Zo zijn het schoonhouden van de volière en broedkooien regelmatig terugkerende werkzaamheden. Natuurlijk behoort iedere dag eten en drinken geven (soms meerdere malen per dag) tot een zelfsprekendheid. Bij vakanties moet er iemand de verzorging overnemen en natuurlijk gaat er wel eens iets mis. Men kan dan denken aan ziekten, ongedierte, stof e.d. maar de echte liefhebber heeft het er allemaal voor over.
Vogels geven voldoening, rust en tevredenheid dat de minder plezierige kanten er niet toe doen. Vele soorten hebben een interessant gedrag dat heel boeiend is om op het gemak te observeren. Andere vogels worden gehouden vanwege hun mooie zang of uiterlijk.
Het is voor de vogelliefhebber een uitdaging om de vogels die verzorgd worden in een goede conditie te krijgen en te houden.
De kroon op al dat "werk" is wanneer het lukt om uit de met zorg geselecteerde koppels jonge vogels te kweken.

Vanuit diverse overheden wordt een vogelliefhebber opgelegd dat hij bepaalde vogels dient te ringen met een gesloten voetring. Die oplegging geldt nog niet voor alle soorten maar in de toekomst zal dit waarschijnlijk wel voor alle soorten gelden. Regelmatig worden er door bevoegde ambtenaren controles uitgevoerd. Door lid te zijn van een officiële vereniging, zoals onze vereniging, wordt u in de gelegenheid gesteld deze ringen te bestellen.

Uw lidmaatschap bij "De Vogelliefhebbers Walcheren" betekent dat u ook aangemeld wordt bij de NBvV. Deze landelijk erkende bond van vogelliefhebbers brengt het schitterende maandblad "Onze Vogels" uit dat u automatisch ontvangt.

In het seizoen van de vogeltentoonstellingen worden dikwijls van bezochte tentoonstellingen verslagen en/of uitslagen gepubliceerd. Jaarlijks neemt de vereniging deel aan externe aktiviteiten zoals de kleindierententoonstelling. Mede door deze extra inspanningen trachten wij het houden en kweken van vogels aandacht te geven. Heeft u een leuke activiteit, zoals een markt, tentoonstelling e.d., en zoekt u nog opvulling hiervoor? Dan houden wij ons graag aanbevolen. In iedere uitgave van de vogelbladen staan er weer informatieve artikelen in variërend van ziekte tot voeding en van tentoonstellingsvoorbereiding tot de kweek van vogels. Kortom boordevol informatie voor ieder wat wils. 


Welk nut heeft het lidmaatschap van een vogelvereniging?

  • Je kunt via die vereniging ringen verkrijgen die aan de wet voldoen.
  • Je wordt op de hoogte gehouden inzake wetgeving, het kweken en verzorgen van vogels.
  • Er is ondersteuning bij het opstellen van een kweekprogramma.
  • Er zijn clubbijeenkomsten waarin alles over vogels houden en kweken besproken wordt en ruimte is tot het stellen van vragen. 
  • Men is automatisch lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.
  • Het in contact komen met andere vogelliefhebbers

Dit zijn maar enkele voorbeelden waarom je lid wordt van "De Vogelliefhebbers Walcheren".

Onze vereniging bestaat uit ongeveer 100 leden waarvan het grootste deel bestaat uit leden die vogels voor hun plezier houden en er van genieten. Doch zij willen wel op de hoogte worden gehouden van het wel en wee van en over hun vogels. De overige leden leggen zich toe op het kweken voor tentoonstellingen en het in stand houden van bepaalde vogelsoorten. Onbeperkte wildvang alsmede import brengen grote schade toe aan de fauna.  De Vogelliefhebbers willen dit voorkomen! Dat is eigenlijk het grootste doel van de vereniging.

Lid zijn van een vereniging heeft ook een nadeel namelijk er wordt contributie van u gevraagd. Het is jammer, maar een vereniging kan niet bestaan zonder geldmiddelen. Zet de contributie af tegen datgeen je er voor krijgt zoals clubbijeenkomsten, meespelen op tentoonstellingen en het schitterende maandblad "Onze Vogels".
De jaarlijkse contributie bedraagt € 32,00. Jeugdleden en Donateurs betalen € 16,00.


Opzegging van het lidmaatschap kan alleen schriftelijk of via de mail naar de secretaris van de vereniging.

Indien u zeker weet dat u lid wilt worden van "De Vogelliefhebbers Walcheren" , vul dan het onderstaand formulier in en druk op de knop verzenden.

 

Inschrijven als lid van 'De Vogelliefhebbers Walcheren'

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid InputWilt u nadere informatie, dan kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden.