Jeugd

Hoi. Ben jij nog geen 17 jaar, dan kan jij ook jeugdlid worden van onze vereniging.
Ben jij al ouder dan 6 jaar, dan wordt je ook automatisch lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (afgekort heet de bond NBvV). Je kan dan je eigen vogelringen bestellen en meedoen met alle bonds- en verenigingstentoonstellingen en natuurlijk de Jeugdshow.

De NBvV heeft in Zeeland een eigen jeugdafdeling en onze vereniging heeft zelfs een eigen jeugdcoördinator. Dit is René van Moolenbroek. De jeugdafdeling van de NBvV organiseert ieder jaar een leuke en leerzame dag voor alle jeugdleden. Op deze dag is een vogelshow waaraan je mag meedoen en ook onze eigen tentoonstelling staat helemaal voor je open.

De jeugdleden nemen binnen onze vereniging een belangrijke plaats in. Immers met het kweken en verzorgen van vogels kunnen kinderen al vrij vroeg leren om verantwoordelijkheid te dragen voor de verzorging van een dier. Daarnaast zal ongetwijfeld een groot respect opgebouwd worden voor de natuur die ons allen zo dierbaar is.
Daarnaast zijn deze jeugdleden natuurlijk de senior leden van de toekomst.
Tegen de landelijke tendens van vergrijzing in, zijn wij er trots op een groot aantal jeugdleden in ons midden te hebben waardoor onze ledensamenstelling een mooie afspiegeling van de maatschappij is.

Binnen onze vereniging hebben wij een aktieve jeugdcoördinator. Hij kan benaderd worden wanneer de jeugdleden met problemen zitten of vragen hebben. Uiteraard gaat hij ook wel eens op stap met de jeugdleden om een leuke leerzame dag te hebben. Op onze onderlinge tentoonstelling hebben de jeugdleden hun eigen showstelling.